Dobermannin pää, katsekontakti katsojaan

TILAA VAHTIVIESTI

Tiedät, mitä on tekeillä.
Ei spämmiä, vain ärhäkkää asiaa.

VANHUSTYÖN VAHTIKOIRIEN PERUSTAJAT

Sähköpostimme: vahtikoirat(at)vanhustyonvahtikoirat.fi
Dobermannin pää, katsekontakti katsojaan

01

SATU RIIHELÄ

Sivuston päätoimittaja ja ylläpitäjä sekä somettaja. 

Ikuinen opiskelija, jonka koulutustaustana mm. filosofian maisteri, geronomi AMK*, personal trainer ja NLP Master. Lisäksi terveys-, ravitsemus- ja liikuntatieteiden sekä markkinoinnin ja johtamisen opintoja. Haaveilee väitöskirjasta ja innostuu tyylikkäästä kielestä.

Pitkä kokemus yrittäjänä.

Elinehtona punttisali – liike on lääke.

Koiran portretti, katsekontakti

02

JAANA ROSSI

Somettaja ja ”vanhusten asianajaja”.  

Koulutustaustana liiketalouden perustutkinto,  eLearning-osaaja ja iso joukko tietotekniikkaan liittyviä kursseja ja koulutuksia mm. tietosuojavastaavan koulutus. Pitkä työkokemus ICT-alalta. Innovaattori, Lean-filosofian ja paremman työelämän puolestapuhuja. Geronomi AMK*, jonka sydän sykkii vanhuksille.

Kuntourheilija henkeen ja vereen. 

Koiran portretti. Suora katsekontakti.

03

ANNUKKA HAHL

Tapahtumien vastuuhenkilö.

Koulutuksena geronomi AMK*, ratkaisukeskeinen kuvataideterapeutti (Solution Focused Art), Encounter Art – kohtaamistaiteen opiskelija, lähihoitaja. Lisäksi myynnin, markkinoinnin ja johtamisen opintoja.

Pitkä työkokemus hoitotyössä ja yrittäjänä.

Intohimona suppailu ja japanilainen puutarha.

* Geronomi AMK on vanhustyön asiantuntija ja Valviran laillistama sosiaalihuollon ammattihenkilö. Geronomin kompetenssit löydät Suomen geronomiliiton verkkosivuilta.

VANHUSTYÖN VAHTIKOIRIEN TARINA

Kolme geronomia totesi, että yksikin huonosti kohdeltu vanhus on liikaa. Syntyi ryhmittymä Vanhustyön vahtikoirat. Olemme vapaaehtoisvoimin toimiva vapaamuotoinen yhteenliittymä. Toiminnassamme raha ei vaihda omistajaa.

Meille kaikille geronomius kulminoituu haluun vaikuttaa positiivisesti ikäihmisten asemaan. Emme hyväksy Suomen nykyistä vanhuspolitiikkaa, jossa vanhuksista on tehty huutolaisia, joiden hoito kaupataan vähiten tarjoavalle. 

Vanhusten ja päättäjien todellisuudet eivät kohtaa. Suomen vanhuspolitiikkaa perustellaan säästötarpeella ja kansalaiset on peloteltu uskomaan, että pitkäikäisyys on kansantaloudellinen katastrofi.

Me emme tätä lyhytnäköisyyttä hyväksy. Ikääntyvät ihmiset eivät ole pelkkä kuluerä. Ikääntyville tarjottavilla oikea-aikaisilla yksilöllisillä palveluilla voidaan sekä lisätä inhimillistä hyvää koko yhteisölle että rajoittaa hoitokulujen kasvua.

Meidän ykköstavoitteemme on edistää vanhuspolitiikkaa, jossa jokaiselle ikäihmiselle taataan juuri hänen hyvinvointiaan parhaiten tukevat palvelut – sosiaalipalveluja unohtamatta. Yhteiskunnan varojen käyttö on arvovalinta. 

Suuren yleisön tietoisuuteen vanhusasiat nousevat hoivaskandaalien kautta. Me haluamme pitää ikäihmisten asioita esillä skandaalien välilläkin.

Haluamme myös nostaa esiin positiivisia asioita ja hyviä toimintamalleja. Nykyinen kriisilähtöinen viestintä on johtanut siihen, että vanhuutta pelätään.

Toisaalta haluamme myös tehdä kaikille selväksi, että jokaisella on velvollisuus puuttua havaitsemiinsa epäkohtiin oli sitten kyse hoivakodissa tai kotona asuvasta vanhuksesta. Jos pelkäät työpaikkasi puolesta tai kuvittelet, ettei sinulla ole vaikutusvaltaa, kerro huolesi meille

Haluamme myös rakentaa ikä- ja muistiystävällistä Suomea, jossa ikääntyvien ihmisten tarpeet ja toiveet otetaan huomioon kaikessa toiminnassa – niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla. Ikäihminen ei ole vain terveys- ja sosiaalipalvelujen asiakas, vaan kaikkien toimijoiden tulee kohdata hänet yhdenvertaisena ja arvokkaana asiakkaana.

Käytämme evästeitä käyttäjäkokemuksesi parantamiseksi. Hyväksyn sivuston tietosuojakäytännön.